tisdag 15 juni 2010

Bra av Anders R Olsson om ministerns bluff

I dag har journalisten, författaren och debattören Anders R Olsson skrivit en mycket viktig och bra text i Expressen om hur den svenska demokratins viktiga principer urholkas. Justitieminister Beatrice Ask (m)bör skämmas när hon läser artikeln där hon avslöjas som en lögnare.

Anders R Olsson är en de kunnigaste debattörerna i landet vad det gäller tryck- och yttrandefriheten och offentlighetsprincipen. Här pekar han helt riktigt på hur lagstiftningen sakta men säkert ändras vad det gäller tidigare närmast heliga rättigheter för medborgarna.
Och ofta sker det med oärliga argument, både av politiker och myndigheter. På den här bloggen skrev jag senast för ett par veckor sedan om hur justitieministern vårdslöst åberopade en dubiös enkät som Skatteverket gjort.

Enligt den vill medborgarna inte att inkomstuppgifter ska kunna tas fram av "vem som helst" enkelt på nätet. Nu avslöjar Olsson skickligt att enkäten närmast är att betrakta som en ren bluff. Pinsamt, pinsamt.

Jag skrev också om lagförslaget tidigare i maj och för ungefär ett år sedan i även en text i Medievärlden om Datainspektionens förbudsiver, helt tydligt en inspirationskälla för justitieministern.

Missa inte Anders R Olssons artikel! Den är mycket bra.

Inga kommentarer: