fredag 4 juni 2010

Corazza Bildt och Svensson skämmer ut sig

Kristdemokraten Alf Svensson och moderaten Anna-Maria Corazza Bildt är två av dem i EU-parlamentet som anser att Goggle och andra sökmotorer ska tvingas lagra surfarnas sökord. Motivet är att på så sätt spåra pedofiler!
Det är märkligt att ord som barnporr, pedofiler, sexualiserat samhälle och pornografi kan få normalt kloka människor i allmänhet och politiker i synnerhet att gå med på vilka dumheter som helst. Särskilt när det är valår.

Både Corazza Bildt och Svensson är nog så pass kloka personer att de bör inse det helt orimliga i att alla människor ska betraktas som potentiella pedofiler och det lika orimliga att alla ickepedofiler ska få sin surfning kartlagd.
Och ändå talar sig Svensson varm för förslaget i SVT. Johannes Forsberg har i dag en utmärkt text i Expressen där han argumenterar emot den gamle KD-ledarens inställning. Och dessutom helt riktigt pekar på att förslaget syftar till att rädda det så kallade datalagringsdirektivet, ett av de farligare integritetshoten från EU.

Historien går igen vad det gäller politikernas sätt att utnyttja stötande sexuella företeelser som tillhyggen då de vill införa kontroversiella lagar. Nyligen ville som bekant justitieminister Beatrice Ask (m) skicka signalfärgade brev hem till sexköpare så att hela familjen skull se vad pappa gjort.
Förre statsministern Göran Persson blev hjälteförklarad då han på s-kvinnornas kongress sa att sexualiseringen av det offentliga rummet måste stoppas och därmed flaggade för förbud mot reklam för underkläder på offentliga affischtavlor, helt i strid mot tryckfriheten.
Listan kan göras lång.

UPPDATERAD 100604
Henrik Alexandersson skriver initierat om saken på sin blogg här och här.
Farmor Gun i Norrtälje bloggar om Svensson med flera.

Inga kommentarer: