tisdag 12 februari 2013

Daniel Nordström ny chefredaktör på Arbetarbladet
Daniel Nordström blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Arbetarbladet i Gävle. Han kommer från Folkbladet i Umeå där han är chefredaktör och ansvarig utgivare. Han ingår också sedan flera år i Västerbottens-Kurirens koncernledning. Daniel Nordström efterträder Arbetarbladets nuvarande chefredaktör Sven Johansson som går i pension under våren.
Daniel Nordström, 45 år, började frilansa åt Folkbladet redan som gymnasist. Sedan har han gjort det mesta på tidningen där han varit sportjournalist, reporter, redigerare, nyhetschef, redaktionschef och nu senast uppmärksammad chefredaktör och utgivare.
Daniel Nordström har erfarenhet av att utveckla ett klokt samarbete mellan två konkurrerande tidningar som i en föränderlig värld fått samma ägare, Folkbladet och Västerbottens-Kuriren, VK. I den processen har han tillsammans med kollegerna på VK hittat en modell som tillvaratar möjligheterna, men ändå bevarar de bägge tidningstitlarnas särprägel och därtill uppfyller reglerna för tidningar som får statligt driftsstöd.
Viktigare ändå är att Daniel Nordström är en fritänkande och kunnig publicist vilket framgår av hans krönikor och bloggtexter om medieutvecklingen, pressetiken och olika samhällsfrågor. Han är mycket aktiv i sociala medier med över 2500 vänner på Facebook. På Twitter följs han av drygt 2000 personer och där har han publicerat drygt 23000 tweets. Han blir en intressant publicistisk profil i Gävle, både i Arbetarbladet och i digitala medier.
Han är gift med Helena Mannelqvist, undersköterska, och har fem barn och ett bonusbarn. Han blir säkert en trogen gäst både på Local Heros-Galan och på Getaway Rock Festival eftersom han har ett genuint intresse för musik, inte minst hårdrock. Han är också sportintresserad, favoritlag Liverpool FC. Han spelar korpfotboll och har sagt att han fortfarande hoppas på att bli uttagen till fotbollslandslaget…  
Rekryteringen av chefredaktör till Arbetarbladet har varit ett uppdrag genom mitt aktiebolag Utvalnäs Media- och Kommunikation AB, till vardags Utkik Media, som jag driver på deltid. Detta är den fjärde rekryteringen av en chefredaktör jag gjort sedan 2005 för MittMedia. Det första uppdraget gällde  Östersunds-Posten, därpå Allehanda Media, Hälsingetidningar och nu senast till Arbetarbladet.
Förutom till MittMedia har jag också rekryterat tidningsledare till Norrländska Socialdemokraten, Corren, Uppsala Nya Tidning, Smålands-Tidningen och Norran samt andra chefer och medarbetare till ytterligare ett antal medieföretag. Utöver rekryteringar har jag också uppdrag som rådgivare åt tidningsledningar, både rörande strategifrågor och den löpande verksamheten.

Länkar.
Daniel Nordström till Arbetarbladet - medievarlden.se 2013-02-12
Skäggprydd och obrydd - Daniel Nordström porträtteras, medievarlden.se  2011-10-26  
Han blir ny chefredaktör på Arbetarbladet  - arbetarbladet.se 2013-02-12
Folkbladets chefredaktör slutar - folkbladet.nu 2013-02-12 
Daniel Nordström ny chefredaktör för Arbetarbladet - resume.se 2013-02-12 
Daniel Nordström till Arbetarbladet - dagensmedia.se 2013-02-12
Daniel Nordström tar över på Arbetarbladet - 2013-02-12
Nordström lämnar Folkbladet - vk.se 2013-02-12 
Nordström lämnar Folkbladet - svt.se Västerbottensnytt 2013-02-12

Uppdaterad 2013-02-12 kl 23.13

Inga kommentarer: