onsdag 19 januari 2011

Thomas Kingdahl till Icanyheter

Det är nu klart att Thomas Kingdahl blir nyhetschef på Icanyheter, Sveriges ledande branschtidning för dagligvaruhandeln. Grattis till både Thomas Kingdahl och redaktionen för Icanyheter! Thomas är en rutinerad journalist som kommer till en bra och nyhetsinriktad tidning. Därmed har mitt bolag Utkik Media avslutat ytterligare ett intressant rekryteringsuppdrag.

Thomas Kingdahl är 43 år gammal och började som sportjournalist på Gefle Dagblad. Senast har han varit egen företagare med uppdrag som, bland annat, sportchef åt Kanal 5 och presschef åt Viasat Sport. Han har jobbat inom kvällspressen, däribland på Aftonbladet som nattchef mm på sportredaktionen.

Chefredaktör på Icanyheter är Marit Nordqvist. Tidningen ges ut av Forma Magazines , som ingår i koncernen Forma Publishing Group. Det är ett av Sveriges största förlag som ägs av börsnoterade Hakon Invest AB och har verksamhet i tre länder, Sverige, Finland och Estland.

Koncernen har omkring 400 medarbetare varav drygt 300 i Sverige. Den omsätter totalt omkring 900 miljoner kronor. Det är ett av landets ledande medieföretag med tidningar, bokförlag och uppdragsjournalistik i skilda affärsområden. Patrik Widlund är vd. Ordförande i Formas styrelse är Joachim Berner.

Icanyheters reaktion finns ännu så länge hos Forma i Västerås, en stad där Thomas Kingdahl redan har varit verksam, dels som sportjournalist på Vestmanlands Läns Tidning, VLT, i mitten av nittiotalet , dels som sportchef på samma tidning tio år senare. Under de närmaste åren ska Forma flytta all verksamhet till Stockholm.

Genom Utkik Media har jag nu anlitats för ett flertal rekryteringar av bland annat chefredaktörer till exempelvis Allehanda Media, Norrländska Socialdemokraten , Östersundsposten och Norran. Förra året var jag utöver uppdraget för Icanyheter också anlitad för rekryteringen av ny redaktionschef och ansvarig utgivare till Smålands-Tidningen samt för rekryteringen av en publisher till Corren i Linköping, ett uppdrag som ännu inte är avslutat. Därutöver har jag skilda uppdrag som rådgivare åt tidningsledningar, både vad det gäller den löpande verksamheten och strategiska utvecklingsfrågor.

Inga kommentarer: