torsdag 10 juni 2010

Årets första Orvesto

I dag offentliggörs de senaste Orvesto-siffrorna, det vill säga resultatet av de återkommande undersökningarna som visar hur många människor som läser de olika tidningarna.

Dagens Media publicerade siffror redan vid midnatt, exakt klockan 00.00, när de blev offentliga. Dagens Media publicerade en minut senare också siffror för bland annat kändistidningarna. Fackets tidning Journalisten redovisade också de färska siffrorna.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson bloggade också snabbt om siffrorna som alltid kollas ingående av branschens redaktörer och direktörer. Hans text publicerades klockan 01.59 och då hade säkert redaktören precis kommit hem från Expressens sommarfest som hölls under onsdagskvällen. Ambitiöst!

Siffrorna kommer att granskas och analyseras in i detalj i alla tidningshus; de är viktiga för bedömningen av hur det egentligen går för tidningarna. Tidningen Resumé konstaterade redan i natt att Svenska Dagbladet, Stockholms City och Dagens Industri drabbades av nedgångar.

Själv ska jag åka till Strömsholm för ett redaktionsråd på Ridsportförbundets medlemstidning Häst&Ryttare. Där ska vi nog också prata Orvestos siffror; tidningen startades 2005 och har trots sin ungdom noterat utmärkta siffror i undersökningarna.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej! Ville bara tillägga att vi också publicerade vid midnatt, men tyvärr fungerade vår automatpublicering bara halvvägs, så artiklarna skickades ut med rss men hamnade inte i artikellistningen.

Robert Rosén sa...

Ajajaj, anade att det var ngt som gått snett...